Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Høstens grønnsaker blir i denne oppskriften bakt i stekeovnen med gode smaker. En perfekt match til krydderstekt laks.
Fremgangsmåte
Ovnsbakte grønnsaker
- Vask potet og skjær i store båter.
- Del sjalottløk i tre, og skjær gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot i staver.
- Bland potet, sjalottløk, gulrot, kålrot, persillerot, sellerirot og aspargesbønner sammen, og ha i en smurt ildfast form.
- Finhakk chili og ingefær, og bland med olivenolje, grønnsaksbuljong, sitronsaft og sukker, og hell over grønnsakene.
- Vend grønnsakene i blandingen og bak i stekeovnen til grønnsakene er møre.
Krydderstekt laks
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Bland sammen malt fennikel, malt nellik, paprikapulver, chilipulver og salt.
- Stek fisken i smør og olje til den får farge, ca. 2 minutter på hver side.
- Server stekt laks med de ovnsbakte rotgrønnsakene.