Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Tradisjonell laks med agurksalat og pepperrotkrem

En god søndagsmiddag trenger ikke ta flere timer å lage. Dette er en rett som vil imponere med sine enkle og friske smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Skjær sjalottløk og sitron i skiver, og ha i en ildfast form sammen med persille og hvitvin.

  • Legg laksestykkene i formen med skinnsiden opp og dryss salt på skinnet.

  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.

  • Dra skinnet forsiktig av ved servering.

Hasselbakte poteter

  • Skrell potetene og skjær i ca. 1 cm tykke skiver.

  • Grovhakk hasselnøtter.

  • Vend potetene i smeltet smør, så i hasselnøtter, og ha på et stekebrett med bakepapir.

  • Bak i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Agurksalat

  • Skjær agurk i små terninger og finhakk chili.

  • Bland sammen alle ingrediensene til agurksalaten og la den stå og trekke i 20 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig.

  • Riv pepperrot på den fineste delen av rivjernet og finhakk gressløk.

  • Rør pepperrot, gressløk, sennep og sitronsaft inn i crème fraîchen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med hasselbakte poteter, agurksalat og pepperrotkrem.