Gå til hovedinnhold

Høst med smakfull sjømat

Når grillsesongen ebber ut og høsten står for tur er det godt med varm høstmat. Det er mange spennende oppskrifter og smakskombinasjoner man kan lage ved hjelp av høstens råvarer fra både hav og skog. 

Sent på sommeren og når det etter hvert blir høst kan du bruke sesongens råvarer til å gi dine beste sjømatoppskrifter en ny vri, og du kan nyte noen av havets delikatesser som er på sin aller beste på denne årstiden. Perfekt når man skal samles inne rundt middagsbordet hjemme og hos venner på en koselig høstkveld. 

Hvorfor spise sjømat om høsten?

Og som om ikke de deilige smakene er god nok grunn til å servere sjømat når det går mot mørkere dager, så setter kroppen din også pris på det: I takt med at høstmørket fester grepet og sollyset minker, gir fet fisk deg rikelig med D-vitamin, som er viktig for kroppens beinbygning. 

  • Tips

Sjømat om høsten

Visste du at det egentlig er på høsten skalldyr som reker, hummer, kreps og blåskjell er på sitt beste? Og husk - etter endt skalldyrlag, ikke kast skallene! De kan du koke kraft på, så har du basen til en deilig fiskesuppe når den værste høststormen river i veggene.