Sent på sommeren og når det etter hvert blir høst kan du bruke sesongens råvarer til å gi dine beste sjømatoppskrifter en ny vri, og du kan nyte noen av havets delikatesser som er på sin aller beste på denne årstiden. Perfekt når man skal samles inne rundt middagsbordet hjemme og hos venner på en koselig høstkveld.
Høst med smakfull sjømat
Når grillsesongen ebber ut og høsten står for tur er det godt med varm høstmat. Det er mange spennende oppskrifter og smakskombinasjoner man kan lage ved hjelp av høstens råvarer fra både hav og skog.
Hvorfor spise sjømat om høsten?
- Det er mye sjømat som er i sesong nettopp på høsten. Skalldyr har brukt våren på å gyte, sommeren på å fete seg opp – og er klare for å havne på norske fat når høsten kommer. Derfor er krabbe og blåskjell på sitt beste om høsten og vinteren. Det er lite som er så godt å servere og enkelt å lage som krabbe med klassisk tilbehør.
- I tillegg er mange grønnsaker som er i sesong på høsten, og sjømat passer godt sammen med det du kan hente inn fra hage, skog og mark. Her viser vi deg hvor enkelt, smakfullt og fargerikt du kan kombinere fisk og høstens sopp og bær. Hva med å teste grillet laks med blåbærmarinert byggris?
- Når høsten og mørket kommer krypende passer det også godt å kose seg inne med en deilig varmende fiskesuppe.
Og som om ikke de deilige smakene er god nok grunn til å servere sjømat når det går mot mørkere dager, så setter kroppen din også pris på det: I takt med at høstmørket fester grepet og sollyset minker, gir fet fisk deg rikelig med D-vitamin, som er viktig for kroppens beinbygning.
Visste du at det egentlig er på høsten skalldyr som reker, hummer, kreps og blåskjell er på sitt beste? Og husk - etter endt skalldyrlag, ikke kast skallene! De kan du koke kraft på, så har du basen til en deilig fiskesuppe når den værste høststormen river i veggene.