Gå til hovedinnhold

Fisk med sesongens beste tilbehør

De norske klassiske grønnsakene er på sitt beste samtidig som naturen bugner av saftige bær og smakfulle sopper. Lag spennende retter med smak av både skog og sjø.

Etter at du har vært på sopp- eller bærtur kan du sette sammen et måltid som både smaker og ser spennende ut. Det er bare fantasien din som setter grenser for hvordan du kan kombinere råvarene, og her setter vi den i gang:

  • De norske grønnsakene er på sitt aller beste sent på sommeren og på høsten, og da kan du bruke dem sammen med det beste fra havet. Oppskriften klippfisk med rotgrønnsaker kan du variere etter smak og sesong. 
  • Sopp egner seg veldig godt til sjømat. Du kan bruke den på toppen, som i klippfisk med pastinakkpuré og kantareller. Eller stekt kveite med kantareller
  • Bærenes klare farger står godt til det hvite og røde fiskekjøttet. En blanding av blåbær, bringebær og rips passer perfekt til helbakt laksefilet. 
  • Frukt og bær kan blandes til en syrlig salat sammen med stekt eller grillet fet fisk som laks, ørret og makrell. Du kan også bruke bær som hovedingrediens i saus som i denne kveiteretten.
  • Bær av alle slag kan brukes til å gi tradisjonelle fiskeretter en ny vri. Gi sushien ditt eget personlige preg med frukt og bær. Få inspirasjon til å gi makirullene  en uventet smak og en spennende farge. Rips? Solbær? Her har du sjansen til å imponere!