Gå til hovedinnhold

Høst med smakfull sjømat

Når grillsesongen ebber ut og høsten står for tur, samles vi igjen rundt kjøkkenbordet på hjemme og hos venner. På bordet står selvfølgelig deilig sjømat. Det er mange spennende oppskrifter og smakskombinasjoner man kan lage ved hjelp av høstens råvarer fra både hav og skog

Sent på sommeren og når det etter hvert blir høst kan du bruke sesongens råvarer til å gi dine beste sjømatoppskrifter en ny vri, og du kan nyte noen av havets delikatesser som er på sin aller beste på denne årstiden.

Hvorfor spise sjømat om høsten?

Og som om ikke de deilige smakene er god nok grunn til å servere sjømat når det går mot mørkere dager, så setter kroppen din også pris på det: I takt med at høstmørket fester grepet og sollyset minker, gir fet fisk deg rikelig med D-vitamin, som er viktig for kroppens beinbygning. 

  • Tips

Sjømat om høsten

Visste du at det egentlig er på høsten skalldyr som reker, hummer, kreps og blåskjell er på sitt beste? Og husk - etter endt skalldyrlag, ikke kast skallene! De kan du koke kraft på, så har du basen til en deilig fiskesuppe når den værste høststormen river i veggene.