Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer

Klippfisk på grillen

Grillet klippfisk med friskt og spennende tilbehør garanterer en hyggelig kveld rundt sommerbordet. I tillegg til den gode smaken er det både raskt og enkelt å grille klippfisk.

Mange forbinder klippfisk med den røde tomatbaserte bacalao-gryten, men har du prøv den tradisjonelle fisken på grillen? Klippfisk er fantastisk grillmat! I tillegg er den faktisk enda litt enklere å få perfekt enn annen fisk, siden den er litt fastere i fisken.

 

  • Grille klippfisk

Slik griller du klippfisk

Tilbehør til grillet klippfisk

Ingen rett er komplett uten tilbehøret. Den gode nyheten er at du kan servere nesten alt mulig til klippfisk.

Marinader er alltid populært, og denne marinaden med gressløk og estragon setter en skikkelig spiss på retten. Vi anbefaler at du pensler på marinaden etter at fisken er grillet for å unngå at fisken setter seg fast i risten på grunn av marinaden.

Om sommeren er det veldig deilig med friske smaker i tilbehøret. En mango- og avokadosalat vil aldri slå feil. Vi kan også anbefale denne oppskriften på grillet klippfisk med olivensalsa og tagliatelle.

Legg ved noen gode poteter eller et godt brød, og grillsuksessen er et faktum. Prøv selv og se hvor enkelt det er å grille klippfisk, og ikke minst hvor fantastisk godt det er!