Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley

5 raske middager med det du har på kjøkkenet

Hva gjør du hvis middagen nærmer seg, og du ikke har tid til å handle inn? Her får du 5 raske kategorier av middager med ingredienser du ofte har i kjøleskapet og på kjøkkenet.

Noen ganger vil man bare ha middagen gjort unna i en fei. Du har kommet seint hjem fra jobb, og barna er overmodne etter å få middagen servert på bordet. Da er det godt å vite at du knapt kan lage noe som går raskere enn fisk. Har du basisvarer som poteter, pasta eller ris og et par andre ingredienser, har du allerede et fullverdig måltid. Her er flere oppskrifter som tar kun 20 minutter å tilberede. Disse kan du lage neste gang du er i tidsklemma!

Pasta med laks

Pasta og laks er to gode venner, og sammen med ostesaus blir retten ekstra smakfull. En annen smak som går supergodt med laks er pesto. Om du ønsker kan du servere den med grønnsaker eller brød ved siden av.

Fisk i en fei, med nudler eller ris

En italiensk eller indisk saus på glass passer også godt til fisk. Har du currypasta kan du lage en rask rett med torsk eller rød curry med laks. Med et glass indisk Tikka Masala eller annen saus, lager du denne deilige lakseretten på under 20 minutter. Har du lyst på sei er denne pastaretten med tomatsaus nydelig!

En enkel wok får også middagen raskt på bordet. Her kan du variere i det uendelige, og det er også en ypperlig måte å få brukt opp litt slappe gulrøtter og andre grønnsaker fra kjøleskapet. 

Fiskekaker går fort

Har du fiskekaker kan du variere disse med mye godt tilbehør. Dette er også gode tips til matpakker eller en rask og mettende lunsj! 

Pannestekt fisk med gode smaker

Har du laks eller torsk i porsjonsstykker kan du pannesteke den. Her er en enkel oppskrift  på laks med potetmos. Bruk gjerne potetmos fra pose - da er du klar på under 15 minutter. Har du lyst på torsk kan du servere stekte torskestykker med tomatsalat. Panert torsk med tomatsaus er også overraskende enkelt å lage! Om du ikke har tid til å ovnsbake potetene, kan du koke de eller steke potetbiter i en stekepanne. 

Om du vil gjøre det helt uten oppskrift, kan du bare steke fisken i olje og smør og servere med dampede grønnsaker og ris. Enklere blir det ikke!

Suppe på det du har

Har du litt fisk kan du lage en fiskesuppe på 1-2-3 med det du har i kjøleskapet. Spesielt på kalde eller regnfulle dager kan en varmende suppe til middag gjøre dagen litt bedre. Du kan lage denne enkle fiskesuppen med torsk. Hvis du har litt bedre tid, er en suppe med torsk og reker perfekt.