Gå til hovedinnhold

Fisk med høstsesongens beste tilbehør

De norske klassiske grønnsakene er på sitt beste samtidig som naturen bugner av saftige bær og smakfulle sopper. Lag spennende retter med smak av både skog og sjø.

Hvilke råvarer er i sesong om høsten?

Etter at du har vært på sopp- eller bærtur kan du sette sammen et måltid som både smaker og ser spennende ut. Det er bare fantasien din som setter grenser for hvordan du kan kombinere råvarene, og her setter vi den i gang:

  • De norske grønnsakene er på sitt aller beste sent på sommeren og på høsten, og da kan du bruke dem sammen med det beste fra havet. Oppskriften på helbakt ørret med rotgrønnsaker kan du variere etter smak og sesong. 
  • Sopp egner seg veldig godt til sjømat. Du kan bruke den på toppen, som i klippfisk med pastinakkpuré og kantareller eller som i denne oppskriften på stekt kveite med kantareller
  • Bærenes klare farger står godt til det hvite og røde fiskekjøttet. En blanding av blåbær, bringebær og rips passer perfekt til stekt eller grillet laks. Du kan også bruke bær som hovedingrediens i saus som i denne kveiteretten.
  • Bær av alle slag kan brukes til å gi tradisjonelle fiskeretter en ny vri. Gi sushien ditt eget personlige preg med frukt og bær. Få inspirasjon til å gi makirullene  en uventet smak og en spennende farge. Rips? Solbær? Her har du sjansen til å imponere!

Sjømat som er i sesong om høsten

Det er ikke bare grønnsaker og bær som er i sesong om høsten. Faktisk er mange delikatesser som krabbe, kreps og blåskjell på sitt aller beste på denne tiden. Les mer om hvorfor disse skalldyrene burde nytes på høsten.