Gå til hovedinnhold

Sett sjømat på festbordet i mai

Vi har samlet våre favorittretter til 17. mai. Sett sammen en festmeny med fisk og skalldyr når venner og familie møtes for nasjonaldagsfeiring.

Start planleggingen av nasjonaldagsfeiringen med våre beste oppskrifter. La deg inspirere av lekre småretter med laks, ørret og skalldyr til 17. mai frokosten. Om du skal samle venner og familie for en festmiddag har vi forslag til en smakfull sjømatmeny med vårinspirasjon og arter i sesong.

6 lekre retter til 17. mai-frokosten

Frokostbordet på 17. mai skal være bugnende med deilig mat som alle liker. Her er seks sjømatfavoritter som både er enkle å lage og supegode!

  1. Quiche med røkt laks vil imponere gjesten og er supert å ta med seg om du skal bidra med en rett til frokosten. Med røkt laks får du en ny vri på den tradisjonelle og smakfulle quichen.
  2. Et skalldyrfat blir fort festens midtpunkt. Om du velger reker eller et utvalg av skalldyr er dette noe som vil falle i smak. Server med tilbehør som loff, smør, sitron, lime, majones, aioli og dill.
  3. En kjent og kjær klassiker på 17. mai er laks med eggerøre. En ny vri er røkt laks og mozzarella på toast. Dette er en lekker liten snack du kan servere som en appetittvekker eller på koldtbordet. En annen smakfull variant er blinis med røykt laks og pepperrotkrem.
  4. Toast Skagen består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en klassiker som er perfekt til koldtbordet.
  5. Røkt ørret i potetlefse med snøfrisk smaker friskt og god og kan lages i forkant. Så er det bare sette frem når gjestene kommer. Et tips er å lage litt ekstra da de fort forsvinner fra bordet.
  6. En fest-salat med reker, appelsin og basilikum smaker fortreffelig og vil lyse opp koldtbordet. En deilig dressing med chili og ingefær vil sette fart på smaksløkene. Server med fersk brød.

Tips - Det kan være smart å planlegge for noen gode og kjappe mellommåltider på en innholdsrik dag som 17. mai. Grillet laks eller ørret i lompe og fiskeburger er to favoritter blant både store og små!

Festmiddag med sjømat

Skal du samle venner og familie til middag på 17. mai har vi forslag til en festmeny som kombinerer arter i sesong med friske smaker av vår. Bedre blir det simpelthen ikke!

Forrett

Laksecarpaccio
Løvtynne, fristende carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Mellomrett

Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado
Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.

Hovedrett

Kveite med friske grønnsaker
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.

Snacks når gjestene kommer eller som kveldsmat? Se våre tips til deilige småretter med fisk og skalldyr.