Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk

Få inspirasjon til påskematen

Påsken nærmer seg med stormskritt og det er tid for å kose seg skikkelig med familie og venner. I en høytid hvor god mat er i fokus, hva med å prøve for eksempel røkt laks eller butterdeigskopper med skagenrøre på påskemenyen? 

Hva er vel bedre enn å nyte en god påskelunsj, spise en bedre middag i lystig lag eller ha med god niste på skituren? Med disse supergode og kreative oppskriftene med fisk og sjømat kan påskekosen tas til et nytt nivå! Fiskesuppe, røkt laks med røstipoteter og tre varianter av sild er bare noen av våre påskefavoritter. Prøv dem da vel!

Fiskesuppe er genial og enkel turmat

Senk skuldrene og nyt påsken med en klassisk fiskesuppe. Denne oppskriften vil garantert bli en favoritt til påskelunsjen hjemme, eller som lunsj på skitur.

Rik og kremet som den er, passer den like godt etter en lang dag ute, som rundt middagsbordet. Suppen er enkel å lage, varmer og kan tilpasses med godt tilbehør.

Denne kan enkelt serveres ute rundt bålet eller på tur, bare fyll fiskesuppen på termos og voilá! Perfekt for både store og små. 

Røkt laks til påske

Påsken er som nevnt høysesong for god mat, enten man er få eller mange rundt bordet. Server røkt laks med røstipoteter og kremost som en forrett, til påskelunsjen eller til tapasbordet. Denne retten er supergod, og gir garantert påskestemning. Er du ekstra kreativ kan du bruker former til steking av røstipotetene slik at det blir både velsmakende og dekorativt. Resultatet blir en fantastisk og enkel rett, med klassiske smaker som alltid slår an.

Cheeseboard er en annen supertrendy rett og er så enkelt å lage at du ikke trenger oppskrift en gang! Bare smør ut kremost av ditt valg på en fjøl eller et stort fat og topp med nydelig røkt laks i skiver, reddik, vårsalat, og spirer. Sett fram kjeks og la gjestene dine forsyne seg. Det er den perfekte retten til koldtbordet, som forrett eller til tapaskvelden. 

Tre typer sild til påskelunsjen

 En av klassikerne som hører med til påskelunsjen er sild. Sild passer godt som appetittvekker, til brødskiven eller på tapasbordet.  
 
Klassiske silderetter går aldri av moten, men har du prøvd disse? Tenk utenfor boksen med disse tre ulike variantene av sild. 
 
Prøv for eksempel appelsinsild med hint av mandler og lime, spice opp med karrisild med kapers og eple eller lag en sildesalat med en vri. Her er det lov å slippe kreativiteten løs. 

Fylte butterdeigskopper med skagenrøre

Ferske reker er noe av det beste som finnes, og hva er vel bedre enn nydelig skagenrøre fylt i sprøstekte butterdeigskopper når påsken skal nytes? Bruk butterdeigplater du finner i frysedisken og stans ut med et glass, pensle med sammenpisket egg og stek på 200 grader i ca. 15 minutter. 
 
Det er en perfekt smårett som en del av koldtbordet til påskelunsjen, som forrett til middagen eller bare til å nytes i sin reneste form. 
 
Ferske urter, sitron, reker og løk i fin symfoni! Enkelt, kjapt og megagodt!

Visste du forresten at rekene er faktisk i sesong på vinteren?

Minipai med laks – matpakke med kreativ vri

Gjør matpakken kreativ og spennende med minipai med laks! Disse minipaiene med laks passer perfekt som appetittvekker, som turmat eller servert som forrett. 
 
Med denne raske oppskriften i små former kan du bare sette deg i solveggen og nyte påsken! La også barna hjelpe til i matlagingen med disse små og gode paiene, fylt med kremet ostesaus og laks. 
 
Pynt porsjonspaiene med urter og sitron, og de er perfekte som forrett til påskemiddagen. Enklere og diggere blir det ikke!