Gå til hovedinnhold

De beste rettene til påsken

Om du foretrekker byen eller fjellet, er påsken uansett en tid for hyggelige måltider. Hva med å sette sjømat på menyen?

Våre påskefavoritter passer både til lunsjbordet, vennemiddagen og som enkel og smakfull turmat. Sild, røkt laks og klippfisk er noen av godsakene du kan kose deg med!

Enkle retter med røkt laks

Røkt laks er en favoritt for mange rundt påsketider, og kan varieres til det uendelige. Gjør det enkelt og server røkt laks med egg på brødskiva. Her kan du både servere med eggerøre, en deilig omelett, eller på landbrød med avokado, sitronkrem og kokt egg.

Røkt laks passer også perfekt til fristende småretter, som på blinis med pepperrotkrem eller på små røstipoteter med urtekrem. Dette er en lekker liten snack du kan servere som forrett eller på koldtbordet. Ønsker du å prøve deg på en ny og digg variant kan vi anbefale røkt laks og mozzarella på toast. 

Tortillabiter med røkt laks er enkle å lage, og perfekte til tapas eller en lett matbit. Disse kan du også ta med deg i matpakken på tur og nyte i påskesola!

Sild på påskebordet

Uansett om du går for en sen frokost eller lunsj, er det enkelte klassikere som må være med på påskebordet. Sild er en skikkelig appetittvekker og vi lar oss friste av rosa sildesalat tilsatt eple, rødbeter og potet. Nydelig!

Rømmesild med pepperrot er en annen frisk rett som kan brukes til flere anledninger! For eksempel kan du ha den på tapas-bordet, til forrett eller kanskje til helgefrokosten? Med sild, appelsin og ingefær får du en frisk og oppkvikkende silderett på koldtbordet.

Vil du ta med deg noe spennende til tapasbordet eller gi gjestene en god velkomst i døra etter en lang dag ute? Da skal du rulle matjessild, løk og rødbeter inn i lompe. Fargerikt og smakfullt!

Om du ikke har tid til å lage sild, finnes det mange gode alternativer å få kjøpt. Ellers er det helt lov å tilberede sild med utgangspunkt i påleggssild på glass.

Klippfisk - festens midtpunkt

De er få ting som smaker så godt som klippfisk med smaker fra sydligere strøk. Vi lar oss inspirere av portugisiske mattradisjoner og setter klippfisk på menyen, slik som de også gjør i påsken. Bacalao à Lagareiro er en tradisjonell portugisiske klippfiskrett med knuste poteter og grønnsaker som garantert vil falle i smak!

Det sies også at det finnes like mange varianter av bacalao som det finnes husmødre i Portugal. Enten du er på hytten eller i byen, har vennelag eller familiefest - når du lager mat til mange er denne oppskriften på bacalao en garantert suksess. Enkelt er det også! 

Et annet tips er å lage klippfisk med grønn potetsalat - en nydelig middagsrett som passer til både hverdags og fest! Hvis du har tatt fram grillen, kan kanskje denne oppskriften med grillet klippfisk friste. 

Har du litt klippfiskrester etter middagen? Denne oppskriften viser hvordan klippfisk kan brukes i wraps. Dette er en enkel og rask rett til helgekosen.

Sjømat som turmat

Om påsketuren går til parken, familiehytta eller skiløypene er det viktig med smakfulle forsyninger. Med sjømat som turmat kan hele familien kose seg med smakfulle og sunne retter. Det er lite som er så enkelt og som smaker så digg som potetlomper med røkt laks i matpakken. Prøv selv! Bagel med røkt laks, kremost og salat er også perfekt til lunsj eller turmat. 

Turmat kommer i mange varianter, og en varmende suppe kan gjøre seg godt i kaldt påskevær. Suppen kan du lage hjemme og ta med i en termos, og så tilsetter du rekene ved servering. Hvis du fyrer bål på turen er fiskeburger et godt alternativ! Pakk dine favoritt-fiskekaker i sekken, lag ferdig tilbehøret i bokser og ta med deg så får du et godt, sunt og smaksrikt måltid uansett hvor du er. 

Her har vi samlet våre beste tips til sjømat som turmat.