Gå til hovedinnhold

Raske og gode hverdagsmiddager

Vil du lage rask hverdagsmat - med både smaken og følelsen av helg? Sjømat egner seg godt til dette, og med noen enkle grep vil du ha fiskemiddagen klar i en fei!

Du vil gjerne ha sunn og enkel hverdagsmat, men den trenger ikke være kjedelig for det! Prøv hverdagsmat med helgesmak, som torske-taco på en tirsdag eller lasagne med laks på en torsdag.

La deg inspirere

Sjømat er enklere og tar ofte kortere tid å tilberede enn man tror. Enten du vil pannesteke, woke, ovnsbake eller trekke fisk, så finnes det utallige oppskrifter her på Godfisk som kan inspirere til å spise sjømat litt oftere. Den passer også utmerket med smaker fra alle verdens hjørner, så her kan man leke seg med sine favorittretter! 

  • Digge smaker som tacokrydder og chili passer til så og si all sjømat. Reker, torsk og laks blant annet er nydelig i litt spicy retter, så her er det bare å velge sin favoritt. 
  • Innpakninger som burgerbrød og tortillalefser kan fort bli en hit hos de minste i familien og gjør det enkelt å spise middag på farten i en hektisk hverdag.
  • Raske retter som wok og nudler krever lite forberedelser. På 1-2-3 har du fiks ferdig middag med fisk!
  • Tips

Byttetriks!

Bytt til sjømat i familiens favorittretter!

Det er en enkel og kjapp måte å spise mer fisk. Lasagne, taco eller pastaretter - prøv deg fram! Dette er og en fin måte å få barna til å bli glad i fisk og sjømat. Å bytte ut den tradisjonelle proteinkilden i retter som de liker med sjømat er en god måte å få de til å smake på ulike fiskeslag!

Ovnsbakt fisk

Fisk og en ildfast form er dine beste venner når du skal lage raske retter i en travel hverdag. Sammen gir de deg:

  • Middag på bordet i en fei
  • Tid til å gjøre noe annet mens middagen står i ovnen
  • En saftig og smaksrik middag

Ikke sjelden ønsker du deg et ekstra øye for å hjelpe med leksene eller en ekstra hånd til å dekke bordet – samtidig som du lager middag. Ovnsbakt fisk er det nærmeste du kommer! Prøv laks og grønnsaker i ovn, enten du har alt som står i oppskriften eller du vil bruke det du har i kjøleskapet for å lage din personlige vri. Prøv ovnsbakt torsk med pesto eller lag ovnsbakt torsk i tomatsaus, og du finner raskt ut at den milde torskesmaken fra nord egner seg godt til smaksrike ingredienser fra fjernere himmelstrøk.

Klikk her for å se flere oppskrifter med ovnsbakt sjømat!