Vi har mange tradisjoner med fisk og sjømat knyttet til ulike sesonger på året. En ting er sikkert - det å spise fisk året rundt er både sundt og godt!
Sild er en tradisjon for mange i julen, og har vært en kjærkommen gjest på julebordet for generasjoner av nordmenn.
Hvit jul! Med sjømat på julebordet har du mange muligheter til å skape både høytid og fest. La deg inspirere av oppskriftene våre, og tilbered nydelig sjømat i julen.
Her er noen av de beste forrettene med sjømat som du kan servere i julen. Skalldyr, kveite og laks er gode og lette alternativer til den fete julematen.
Lag din egen gravlaks, det er enklere enn du tror. Da kan du også lage din egen variant ved å bytte ut dillen med andre krydder eller urter. Her finner du forslag til oppskrifter med både kjente og litt nye smaker.
For mange blir det ikke jul uten lutefisk og den tradisjonsrike lutefisken kan tilberedes på flere måter. Her finner du tips for å få perfekt tilberedt lutefisk, hvor mye lutefisk du trenger per person og forslag til nydelige oppskrifter.